Aslında burada 2 tarif var; çıtır tavuğu sıklıkla böyle yapıyorum, yanında mevsim salatasıyla da servis edebilirsiniz. Bu kez mor coleslaw ile birleştirdim lezzet şöleni oldu💯
Malzemeler:
Çıtır Tavuk için:
500 g tavuk göğsü/ 2 parça
Galeta unu
1 adet yumurta
2 yk zyağı
1 çk sarımsak tozu
1 çk tuz, 1 çk karabiber
Mor Coleslaw için:
1/4 mor lahana, ince doğrayın veya rendeleyin
3 yk yoğurt
1-2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1 tk hardal
3 küçük kornişon turşu, ince küp doğranmış
1 çk tuz
Yapılışı: Yumurta, zyağı, tuz, karabiberi bir kasede çırpın. Tavuk göğsünü kalın kısmından 2 parçaya bölün (daha iyi pişmesi için). Hazırladığınız sıvı karışıma ve sonrasında galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, 200 drc fırında yaklaşık 25 dk. üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Salata malzemelerini 1 kasede bütünleştirin. Tavuk üzerinde servis edin. Sonra afiyetle 💜